jojoba olej

jojoba olej

INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil

lekki, nie pozostawia tłustego filmu na skórze, nie zatyka porów. Wzmacnia struktury cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry.
Otrzymywany jest poprzez tłoczenie nasion owoców krzewu Jojoba. Olej ten, koloru złoto-żółtego, jest jak mało który olej roślinny jest bardzo stabilny, nie jełczeje, gdyż jest estrem długołańcuchowych kwasów tłuszczowych i jednowartościowych długołańcuchowych alkoholi.

Zobacz pozostałe składniki

Dodaj komentarz